16
Mar, Apr

Foto: BrasovTv

Sport

Naționala sub 20 de ani de baschet feminin a României se pregătește pentru Campionatul European Divizia B. Baschetbalistele pregătite de Dan Calancea și Miruna Crasnic sunt în cantonament la Brașov și trag din greu la antrenamente pentru a fi în formă maximă la competiția ce va avea loc în perioada 8-16 iunie la Eilat, în Israel.

„Tricolorele” s-au reunit săptămâna trecută, însă cei doi antrenori nu s-au putu baza pe mai multe jucătoare.  

„Este o perioadă în care se desfășoară examenele de bacalaureat și este și sesiune la facultăți. În aceste condiții ne lipsesc mai multe jucătoare de la pregătire, dar sperăm ca în cel mai scurt timp să fim în formulă completă. La fel ca la edițiile trecute pornim cu șanse foarte mici, însă eu am mare încredere în această generație. Le cunosc foarte bine pe majoritatea fetelor, iar cu Ana Ferariu, Ioana Ghizilă, Katy Armanu și Amira Al As Hab am lucrat și la echipa de club. Știu ce potențal au și sper să facem o figură frumoasă la campionatul european”, a declarat antrenorul naționalei sub 20 de ani a României, Dan Calancea.

Baschetbalistele care vor reprezenta România la Campionatul European vor sta la Brașov până pe 24 iunie. Tricolorele vor avea parte și de două jocuri de verificare în compania naționalei sub 20 de ani a Ucrainei. Primul meci amical se va disputa vineri de la ora 15.30 la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, iar cel de-al doilea va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30 la Sfântu Gheorghe. Din lotul României fac parte jucătoarele: Ana Ferariu, Claudia Dinu, Alina Pop, Ecaterina Armanu, Ioana Ghizilă, Anda Bota, Roberta Bot, Alina Podar, Irina Enache, Claudia Stan, Raluca Matei, Mara Ticu, Diana Nora Demeter, Diana Moldoveanu și Rita Bartok.  

La Campionatul European U20, Divizia B, România se va confrunta cu reprezentativele similare din Irlanda, Marea Britanie, Croația, Israel și Belarus.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: