20
Sâm, Apr

Sursa Foto: Facebook/Corona Brasov Wolves

Sport

După ce au definitivat lotul de jucători autohtoni cu care vor porni la drum în noul sezon competițional, oficialii de la Corona Wolves Brașov au mai semnat două contracte. Mai marii clubului brașovean s-au înțeles cu fundașul Richard Filip, care va evolua și în sezonul viitor în tricoul lupilor și au obținut și semnătura antrenorului secund, Hunor Strenk.

Primul stranier care va face parte din haita lupilor pentru sezonul 2017-2018 este fundașul slovac în vârstă de 33 de ani, Richard Filip. El a evoluat în 46 de meciuri din sezonul trecut pentru Corona Brașov și a reușit să marcheze 9 goluri dar a oferit nu mai puțin de 26 de pase decisive. Pentru fundașul slovac, sezonul 2017-2018 va fi al șaselea la gruparea de sub Tâmpa. 

„Era normal să începem să ne orientăm și spre jucătorii străini care vor face poarte din echipa noastră în sezonul viitor. Regulamentul Ligii Mol ne permite să avem nu mai puțin de șase jucători străini în lot. Primul jucător care a semnat cu noi este Richard Filip, un fundaș care cunoaște foarte bine Brașovul, este obișnuit cu vestiarul echipei noastre, este un om de caracter, un lider în vestiar și un hocheist foarte bun care cu siguranță ne va ajuta foarte mult în continuare. Richie și-a dorit foarte mult să se întoarcă la Brașov și sunt convins că va avea un nou sezon foarte bun”, a declarat președintele celor de la Corona Brașov, Emilian Cernica.

Pentru anul competițional 2017-2018, oficialii grupării brașovene au hotărât să întărească și banca tehnică a echipei și au adus un antrenor secund. Este vorba de Hunor Strenk, fost antrenor secund al formației DAB timp de doi ani. El a antrenat și echipele de U20 și U16 ale formației din Dunaujvaros. Ca jucător, Hunor Strenk a câștigat de trei ori trofeul Ligii Mol, de două ori cu DAB și odată cu Vasas Budapesta.

„Se impune să avem la echipă un antrenor secund, pentru că este foarte mult de muncă. L-am identificat pe Hunor Strenk, un antrenor cu un eficient stil de lucru și cu referințe pozitive și am semnat un contract valabil pentru un sezon. Din ce am aflat, Hunor este un excelent metodist, pregătește foarte bine jocurile, face analiza adversarilor, analiza meciurilor și analiza evoluției hocheiștilor noștri. Cu siguranță este un plus pentru echipa noastră și îi va fi de mare folos antrenorului principal”, a precizat Emilian Cernica, președintele celor de la Corona Wolves Brașov.

„Am acceptat o nouă provocare și am ales să vin la Brașov în acest sezon. Orașul este foarte frumos iar fanii sunt senzaționali. Chiar cred că am luat o decizie bună atunci cînd am ales să fac parte din „haita” lupilor". Îmi doresc să avem multe reușite în acest an", a declarat noul antrenor secund al celor de la Corona Wolves Brașov, Hunor Strenk.

Oficialii brașoveni poartă în continuare discuții pentru a completa celelalte cinci locuri de stranieri disponibile pentru sezonul următor. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: