28
Joi, Mar

Sursa Foto: youtube.com

Sport

Echipa de handbal Corona Brașov a făcut un sezon slab. Trupa de sub Tâmpa a încheiat campionatul pe poziția a șasea a clasamentului și a fost eliminată din primul tur al Cupei României. Oficialii formației brașovene vor face schimbări majore pentru anul competițional 2017-2018. În această săptămână va fi prezentat noul antrenor al echipei, Costică Buceschi dar și o parte din jucătoarele care au fost deja transferate sub Tâmpa. 

Chiar dacă nimeni nu a spus nimic oficial, Costică Buceschi s-a înțeles de mai multe luni cu cei de la Corona și va fi prezentat oficial în această săptămână. Mai marii clubului brașovean i-au oferit un proiect interesant antrenorului care în sezonul recent încheiat a terminat pe poziția secundă în Liga Națională cu Dunărea Brăila. Oficialii de la Corona s-au mișcat foarte bine și pe piața transferurilor și au reușit să creeze o echipă nouă la Brașov astfel că tehnicianul Costică Buceschi nu va veni singur sub Tâmpa.

El va ajunge la Brașov împreună cu trei foste eleve ale sale de la Dunărea Brăila, Eliza Buceschi, Bianca Tiron și Timea Tătar. Oficialii brașoveni au mai dorit alte trei handbaliste de la Brăila, goalkeeperul  Elena Voicu, interul Gabriella Szucs și extrema Aneta Udriștoiu, dar primele două au ales să-și continue aventura la echipa de la malul Dunării iar Udriștoiu va ajunge la campioana CSM București.

La Corona va mai ajunge și pivotul Cynthia Tomescu, una dintre cele mai bune apărătoare din Liga Națională, jucătoare care în ultimele două sezoane a evoluat la HCM Roman. Și Teodora Bloj, handbalistă ce poate evolua oriunde la linia de 9 metri și este și o apărătoare bună va ajunge sub comanda lui Buceschi la Brașov. Ea a evoluat în sezonul trecut la HC Zalău. Extrema Andreea Chiricuță, care a evoluat la Danubius Galați, va completa lotul Brașovului.

Gruparea brașoveană va renunța din anul competițional 2017-2018 și la proiectul 100% românesc, astfel că sub Tâmpa ar putea ajunge și două jucătoare străine, un portar și un inter dreapta. Din actualul lot al formației brașovene, în afara junioarelor vor mai rămâne Caremn Cartaș, Laura Chiper, Ani Mârcă, Georgiana Ciuciulete, Camelia Hotea și Mari Burghel.

Din sezonul viitor Corona va avea și o echipă în Divizia A, iar acolo vor evolua în principal handbalistele de la echipa de junioare I a clubului brașovean, formație care este vicecampioană națională la această categorie de vârstă. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: