28
Joi, Mar

Sport

Echipa de hochei pe gheața Corona Wolves Brașov va juca sâmbătă, în deplasare contra rivalilor de la Sport Club Miercurea Ciuc o partidă ce contează pentru Campionatul Național al României. Formația de sub Tâmpa este hotărâtă să se răzbune pe ciucani, după ce aceștia au oprit formația lui Lacroix din drumul spre cucerirea Cupei României. Partida se va disputa pe patinoarul Vakar Lajos, sâmbătă, de la ora 18.30.

McDonald și compania au trecut rapid peste ratarea primului obiectiv al sezonului, Cupa României, dar nu au uitat că ciucanii au fost cei care i-au oprit din drumul spre trofeu. „Lupii” sunt pe val, după ce au câștigat opt puncte din nouă posibile în ultima deplasare din Ungaria, în Liga Mol și privesc cu încredere spre confruntarea cu Sport Club Miercurea Ciuc.

 „Partidele cu Ciuc sunt speciale, sunt derby-uri. Nu vrem să ne încărcăm prea mult, nu ne gândim la o revanșă după înfrângerea din Cupa României, vrem doar să ne facem jocul și să câștigăm. Este foarte important să ne concentrăm asupra jocului nostru. Cred că suntem într-o formă bună şi va trebui să demonstrăm caracter şi determinare, aşa cum am făcut în ultimele trei meciuri, din Ungaria. În partida cu Ciuc, consider că este şi o problemă de mândrie și sunt convins că vom evolua la capacitate maximă, pentru a câştiga”, a declarat tehnicianul „lupilor”, canadianul Martin Lacroix. 

Corona Wolves Brașov este în acest moment pe prima poziție a clasamentului campionatului național și ocupă poziția a patra în Liga Mol. „Lupii” nu mai au presiunea calificării în play-off-uri, fiind siguri de prezența în play-off atât în întrecerea internă cât și în Liga Mol. Singura problemă este faptul că meciurile din cele două play-off-uri s-ar putea suprapune.

„Rămâne să vedem cum vom gestiona ambele play-off-uri, având în vedere că riscăm să jucăm în paralel atât play-off-ul din campionatul intern cât și pe cel din Liga Mol. A fost o foarte mare deschidere din partea Federației Române de hochei pe gheață și în special a domnului Hălăucă și am convingerea că se va găsi o soluție să putem disputa meciurile în condiții normale, mai ales că cel mai probabil și Galațiul va fi în situația noastră. Este important pentru hocheiul românesc să putem disputa aceste meciuri în condiții bune, adică să nu jucăm în fiecare zi, deși nu știu cum se va putea realiza acest lucru”, a declarat președintele celor de la Corona Wolves Brașov, Emilian Cernica.

Partida dintre SC Miercurea Ciuc și Corona Wolves Braşov, din Campionatul Naţional, se va disputa sâmbătă, 7 ianuarie, cu începere de la ora 18.30. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: