29
Vin, Mar

Sport

FC Brașov a stat în etapa a 17-a din liga secundă și a coborât pe poziția a treia a clasamentului. În runda următoare, brașovenii vor evolua marți, de la ora 14.00, în deplasare contra celor de la Luceafărul Oradea. 

Stegarii sunt pe trei. FC Brașov a avut parte de un weekend liber. Trupa de sub Tâmpa trebuia să joace împotriva celor de la Șoimii Pâncota, dar cum formația arădeană s-a retras din campionat, galben-negrii au stat în această rundă. Sepsi Sfântu Gheorghe a profitat din plin de acest lucru și a trecut de stegari în clasamentul ligii a doua. Sepsi s-a impus la Brăila cu scorul de 1-0 și i-a egalat pe galben-negrii la numărul de puncte. Formația din Sfântu Gheorghe ocupă poziția secundă în clasament datorită golaverajului mai bun.

Obigați să câștige la Oradea. FC Brașov are ocazia să revină pe un loc de promovare după meciul de marți de la Oradea. Trupa condusă de Cornel Țălnar va evolua în runda a 18-a a ligii secunde în deplasare contra celor de la Luceafărul Oradea. Orădenii sunt în formă, ei reușind două victorii în ultimele două runde, 3-1 acasă cu Metalul Reșița și 2-1 în deplasare cu CS Mioveni. „Ne așteaptă un joc cu o echipă imprevizibilă. Oradea a făcut meciuri bune contra echipelor puternice ale seriei dar a avut momente în care a pierdut inexplicabil puncte cu echipele mai slab cotate ale ligii. Din nefericire pentru noi, în ultima perioadă cei de la Luceafărul sunt în formă și au învins formații puternce precum Chindia Târgoviște, Foresta Suceava și acum CS Mioveni. Noi trebuie să fim foarte concentrați, să reușim să ne facem jocul nostru și să ne întoarecm neînvinși de la Oradea. Este clar că noi vom juca la victorie, așa cum o facem de fiecare dată când intrăm pe teren, dar uneori ne mulțumim și cu un singur punct. Atmosfera la echipă este una bună, băieții au învățat din greșelile jocului de la Clinceni și sperăm să revenim cu punct sau puncte din această deplasare”, a declarat tehnicianul stegarilor Cornel Țălnar.

Fără Manole la Oradea. Tehnicianul echipei FC Brașov nu se va putea baza în jocul de la Oradea pe Laurențiu Manole, suspendat, după ce a fost eliminat în jocul pierdut de galben-negrii la Clinceni. „Din păcate nu ne vom putea baza pe Manole la meciul de la Oradea. El a făcut două faulturi inutile la meciul de la Clinceni, la aproximativ 80 de metri de poarta noastră. Aceste două infracțiuni au dus la eliminarea lui. Acest lucru a cântărit enorm în desfășurarea partidei și am pierdut jocul de la Clinceni, unul în care am condus și eram pe val până la eliminarea lui Manole. Acum nu îl voi putea folosi la Oradea și asta ne-a dat un pic planurile peste cap. Sper să-l putem recupera pe Leca. El a acuzat probleme la meciul de la Clinceni și în această săptămână s-a antrenat separat de restul lotului”, a mai spus Țălnar. Jocul dintre Luceafărul Oradea și FC Brașov se va disputa marți cu începre de la ora 14.00.

„Aceste echipe au încurcat campionatul”. Până acum două formații s-au retras din campionatul Ligii secunde. Șoimii Pâncota și ACS Berceni au spus adio eșalonului secund datorită problemelor financiare cu care se confruntă. „E păcat că se retrag echipe, am spus de câteva săptămâni că după Pâncota vor urma altele, a venit rândul Berceniului. Cele două mai mult ne-au încurcat. Ar trebui să nu se permită înscrierea echipelor care nu au un buget clar, iar cei de la Federație ar trebui să fie mai atenți la acest lucru. Eu cred că va mai fi cel puțin o echipă care nu va încehia acest campionat”, a spus Țălnar.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: