18
Joi, Apr

Social

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a constatat pierderi pe rețeaua de transport și distribuție a furnizorului de agent termic, din municipiul Brașov.

În consecință, Serviciul Public Local de Termoficare a fost obligat să mărească prețul gigacaloriei. Însă, brașovenii racordați în sistemul centralizat nu vor plăti mai mult, majorarea va fi suportată de Consiliul Local.

Astfel, ca urmare a normelor impuse de ANRE, prețul unei gigacalorii va fi de 268,38 de lei. Abonații racordați la sistemul centralizat vor plăti tot 198,97 de lei pe gigacalorie. Totul se va reglementa printr-o hotărâre de Consiliu Local.

 „În baza acestor tarife noi vom face calcule și vom propune prețul de facturare. Pot să afirm public că în acest moment, recomandarea SPLT va fi să nu mărim prețul la populație. Nu este corect și normal, suntem în plină iarnă. Nu știm exact care va fi situația în ceea ce privește agenții economici. Dar, pentru populația vom face tot posibilul să nu creștem prețurile”, a menționat directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Mircea Marin.

Pentru energia termică transportată tariful este de 97,98 lei Gigacaloria, pentru cea distribuită tariful este de 154,82 lei, iar pentru energia termică furnizată a fost stabilit prețul de 12,15 lei gigacaloria. În sistemul centralizat mai sunt acum aproape 7.000 de abonați.

Printr-un program de cooperare Româno-Elvețian, municipalitatea va schimba rețelele de transport și distribuție din cartierul Tractorul. Costurile vor fi suportate în proporție de 85% de partenerii elvețieni. Ultimele discuții cu aceștia au avut loc chiar zilele trecute. Partenerii din Elveția și-au dat acordul final să finanțeze proiectul. 40% din numărul total al abonaților din municipiu sunt în cartierul Tractorul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: