25
Joi, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Pensionarii din Brașov se revoltă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Aceștia susțin că anunțata majorare a pensiilor de la 1 iulie anul acesta este doar praf în ochi. Pensionarii spun că prețurile alimentelor și utilităților au crescut semnificativ în ultimele luni, iar rata inflației nu acoperă sub nicio formă preconizata mărire a pensiilor.

Pentru a atrage atenția guvernanților, pensionarii de la Partidul Național Liberal Brașov au trimis o scrisoare de intenție ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Vârstnicii susțin că prin măsurile luate de Guvern în ultima perioadă venitul lunar al pensionarilor va fi diminuat, în medie, cu 35%.

 „Din păcate, această doamnă aflată în fruntea Ministerului Muncii ne minte cu nerușinare. Spune că ne majorează salariile și pensiile, dar situația este total diferită. Zilele trecute m-am întâlnit cu o doamnă medic la un spital din municipiu care mi-a zis că i s-a diminuat venitul lunar cu 1000 de lei. Actualii guvernanți astăzi ne spun că ne cresc veniturile, iar mâine ni le taie, a menționat Radu Iov, președintele Organizației Municipale de Pensionari a PNL Brașov.

 „În realitate, dacă ne gândim profund vedem că totul este, cum s-ar spune, o mare abureală. Creșterea reală de pensie, cel puțin în anul acesta, nu cred că va fi la nivelul la care se face referire. Totul este o reclamă mincinoasă. În realitate, noi, pensionarii, ne descurcăm mult mai greu din cauza majorării tuturor prețurilor, a declarat Adrian Antonin Oprică, președintele Organizației Județene de Pensionari a PNL Brașov.

Guvernul a anunțat că de la 1 iulie 2018 va majora punctul de pensie cu 10%, de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei. În România sunt aproximativ 5,2 milioane de pensionari.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: