28
Joi, Mar

Social

Pacienţii riscă să rămână fără tratamente pentru că statul nu a avut bani să deconteze toate rețetele eliberate în decembrie 2017, avertizează farmaciștii bucureșteni. Aceștia nu pot plăti furnizorilor și distribuitorilor banii pe medicamentele deja achiziționate și vândute și nu pot face noi

comenzi. În lipsa unei soluții rapide, pacienții sunt cei care vor avea de suferit.

Farmaciştii spun că, în primăvară, nu vor mai fi disponibile toate tratamentele pentru că autorităţile nu au alocat suficiente fonduri pentru medicamentele eliberate în luna decembrie.

Concret, farmaciştii cumpără medicamente de la distribuitori. Pe unele le plătesc pe loc. Pe altele, la 30, 60 sau 90 de zile. În tot acest timp, pacienţii vin cu reţete compensate în farmacie şi primesc tratamentele prescrise de medici. Casa de Asigurări de Sănătate decontează contravaloarea medicamentelor eliberate în cel mult 90 de zile. Pentru că autorităţile nu au alocat fonduri suficiente pentru medicamentele vândute în decembrie, farmaciştii spun că nu vor putea plăti la timp facturile, informează stiri.tvr.ro. Acumulând datorii, nu vor avea cum să cumpere tratamente în lunile martie, aprilie. Printre ele, tratamentele vândute bolnavilor de cancer.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: