29
Vin, Mar

Social

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli este marcata încă din 1964 și este încă un prilej de promovare a educaţiei permanente în şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace. 30 ianuarie este și ziua comemorării lui Mahatma Gandhi

, supranumit părintele independenței Indiei și inițiatorul mișcărilor de revoltă nonviolente, cel care spunea: „Nonviolența este arma celor puternici.”

Violența împotriva copiilor rămâne un fenomen aproape invizibil, dar prezent la scară largă în România. Cele mai recente statistici arată că sunt mai mult de 15.000 de cazuri raportate de exploatare a copiilor, abuz și neglijare. În timp ce violența extremă împotriva copiilor este respinsă (de exemplu, bătăi, abuzuri sexuale, viol), există o toleranță ridicată față de mai multe forme “moderate” de violență, cum ar fi neglijarea, pălmuirea, țipatul, umilirea etc. Numărul de cazuri înregistrate a crescut cu 14% în  ultimii doi ani – probabil, ca urmare a gradului de conștientizare crescut.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: