29
Vin, Mar

Social

Județul Brașov este în fruntea clasamentului privind valoarea medie a ajutorului social. Aproape 5 mii de brașoveni primesc ajutoare din partea statului.

4.802 braşoveni primesc ajutoare sociale, valoarea acestora fiind numai în luna septembrie de 1,58 milioane de lei. Valoarea medie a ajutorului social este la Braşov de 330 de lei, cea mai mare din ţară după Sălaj, unde este de 335 de lei. Potrivit datelor pentru luna septembrie, judeţele cu cea mai ridicată pondere a beneficiarilor de ajutor pentru venitul garantat în total populaţie sunt Teleorman, Buzău, Mehedinţi  şi Vaslui.

Dacă în județul Brașov sunt aproape 5000 de beneficiari,  în ceea ce privește municipiul Brașov, statistica arată că sunt puțin peste 100 de persoane care primesc de ajutor social. „ La nivelul municipiului Brașov, avem înregistrate ca persoane cu venit minim garantat, un număr de  125 de cazuri, la nivelul lunii noiembrie. În special sunt persoane singure  ”a declarat Mariana Topoliceanu, director DSS Brașov.

 

În municipiul Brașov venitul minim este de 142 de lei, în cazul persoanelor singure, iar venitul maxim este de 601 lei în cazul familiilor cu 6 membri.  Conform datelor Direcției de Servicii Sociale, în municipiul Brașov doar două familii se încadrează la suma maximă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: