16
Mar, Apr

Social

De Ziua Internaţională de Conştientizare a Nevoii de Îngrijire Paliativă Pediatrică, copiii  aflați în grija HOSPICE Casa Speranței din Brașov au fost actori pentru o zi, într-un spectacol pus în scenă chiar de ei. A fost doar unul dintre evenimentele pe care Hospice le-a organizat cu ocazia împlinii a 25 de ani de activitate în România.

Cei aflați în grija Hospice Casa Speranței au cântat, au dansat, au transmis emoție și energie pozitivă și s-au bucurat de  aplauze alături de prietenii din HOSPICE care le-au întruchipat personajele favorite.



În urmă cu un sfert de secol, HOSPICE Casa Speranței aducea, în premieră la Brașov, conceptul de medicină paliativă, care are drept scop alinarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții cu boli incurabile.  Prin programul de educație coordonat de la Brașov acest tip de îngrijire a fost preluat ca model de medici oncologi și medici de familie, astfel încât, în prezent, un număr considerabil  de specialiști acordă ajutor pacienților  în mai multe centre din țară. „ Au fost provocări, dar cred că astăzi, Hospice este recunoscut în România. Fundația s-a extins, nu în toată țara, dar sunt multe organizații acum care se ocupă cu îngrijirea paliativă ” a declarat fondatorul Hospice Casa Speranței,  Graham Perolls.

 

În decursul celor 25 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a „atins” existențele a peste 22.000 de oameni și a familiilor acestora. „ Sunt, pe plan mondial peste 21 de milioane de copii care ar avea nevoie de îngrijiri paliative. Dintre aceștia doar 1% primesc îngrijirile de care au nevoie. În România, estimativ sunt peste 5.000 de copii care ar avea nevoie de aceste îngrijiri și doar sub 5% primesc aceste îngrijiri  ” a declarat medicul pediatru din cadrul Hospice Casa Speranței, Delia Birtar.

Serviciile oferite cuprind îngrijirea la domiciliu sau în unități proprii din Brașov și București, sesiuni de kinetoterapie, activități în centre de zi, consiliere psiho-emoțională și spirituală atât pentru bolnavi cât și pentru familiile acestora. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: