23
Mar, Apr

Brasov TV

Social

Pictură murală în centrul Brașovului. Zidul mănăstirii Franciscane din Piața Sf. Ioan va fi renovat iar apoi  va fi pictat. Pentru această procedură, autoritățile locale au lansat un concurs pentru găsirea unui pictor care să efectueze lucrarea. Fondurile puse la dispoziție depășesc 15 mii de lei.

Din această săptămână a început refacerea zidului Mănăstirii Franciscane Sf. Ioan. Printr-un proiect cultural promovat de Asociaţia Carpaterra şi Depoul de Artă Urbană, acest zid, care acum face parte din piațeta Sf. Ioan, se va transforma într-o expoziţie permanentă, după ce va fi pictat și transformat în cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul Cetăţii Braşovului. „ Lunea aceasta am lansat un concurs de propuneri. Toți cei interesați pot depune propuneri de pictură sau grafitti pentru suprafața inferioară a zidului, până la înălțimea de trei metri ” a declarat Cătălin Cantor, reprezentant  al  Asociației Carpaterra.

 

Artiştii care îşi înscriu propunerile la concursul pentru pictarea zidului Mănăstirii Sf. Ioan trebuie să studieze regulamentul de participare şi să demonstreze că sunt capabili să realizeze o lucrare de dimensiuni atât de mari. Data limită pentru înscrierea la concurs  este 27 septembrie 2017, ora 16.00. „ Este vorba despre un proiect cultural, finanțat prin ghidul de proiecte culturale de către primăria municipiului  Brașov . Noi considerăm că este un proiect care va aduce un plus de valoarea acestei zone, mai ales că vorbim de refacerea estetică a unui calcan dintr-o zonă destul de circulată, zona de pe strada Sf. Ioan ” a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.



Proiectul final va fi premiat cu un contract de servicii pentru aplicarea soluţiei câștigătoare, în cuantum de 10.000 lei, plus materiale necesare în valoare de 5.000 lei.  Câștigătorul va fi anunțat pe 29 septembrie, iar proiectul efectiv va începe pe 2 octombrie.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: