20
Sâm, Apr

Social

Morcov, păstârnac, țelină, ardei, sfeclă roșie, dar si mere sau struguri. Toate acestea se vor regăsi în alimentația de la școală a elevilor din învățământul primar și gimnazial. Asta prevede hotărârea de Guvern adoptată la începutul lunii.

Numai că, pentru moment nu s-a stabilit metoda de distribuire a alimentelor și nici când se va pune în aplicare proiectul. Legume si fructe pentru scolari, pe langa lapte si corn. Decizia Guvernului vine după ce Uniunea Europeană a recomandat ca masa copiilor din timpul programului școlar să fie mai bogată în vitamine. 

Noi am spus că trebuie să promovăm şi să stimulăm produsele de calitate din fermele româneşti. Sunt aproape de şcoli, deci pot fi livrate astfel încât copiii să beneficieze. Am gândit acet program, astfel încât fermierii din România să aibă acces la acest program”, a declarat Daniel Botăianu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. 

 

Atunci când vine vorba despre mâncarea de la școală, părerile părinților sunt împărțite. Nici directorii de școli nu știu cum vor împărți legumele sau dacă acestea vor fi consumate de elevi. Pe parcursul unei săptămâni, copiii ar urma să primească două porţii de fructe sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi produse de panificaţie în fiecare zi. Aproximativ 60 de mii de elevi și preșcolari din judetul Brasov vor beneficia de acest proiect. Finanțarea va fi asigurată în totalitate de la bugetul de stat. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: