19
Vin, Apr

Social

     Un cititor al site-ului avocatnet.ro a adresat specialiștilor în legislație o întrebare care a suscitat interesul multor locatari de la bloc: e obligatoriu sau nu să plătești cheltuieli legate de lift, dacă locuiești la parter și, în principiul, nu-l folosești niciodată.

„Administratorul blocului în care locuiesc a hotărât să schimbe liftul, sa pună afișaj digital, oglinzi, spoturi.... în valoare de 19.000 de lei. Eu care locuiesc la parter (4 camere) sunt obligată să plătesc cea mai mare sumă din toate apartamentele, 540 lei. Nu m-ar deranja să plătesc 1% din valoare, având în vedere că nu folosesc liftul, dar să plătesc cel mai mult din toate cele 53 apartamente mi se pare inadmisibil. Vă rog să îmi spuneți în ce condiții mă poate obliga să plătesc pentru acest serviciu pe care eu nu îl folosesc?” a scris locatarul.

Iată răspunsul :

„Cheltuiala cu liftul - mentenanță, reparații - este o cheltuiala pe cota-parte indiviza de proprietate, astfel ca asociația de proprietari chiar o sa va repartizeze suma despre care vorbiți, chiar dacă locuiți la parter și nu folosiți liftul. Probabil ca nu vi se repartizează costuri cu energia electrică pentru lift. Așa este legislația. Dacă NU achitați suma repartizată o sa va calculeze penalizări și chiar o să vă acționeze în instanță până la recuperarea integrală a sumei repartizate”, a scris un alt utilizator.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: