16
Mar, Apr

Social

Noua lege a turismului a ajuns în dezbatere publică la Brașov. Zeci de reprezentanți ai autoritățile locale și centrale, dar și specialiști în domeniu s-au reunit în orașul nostru  pentru a discuta despre propunerile din noua lege care va intra în vigoare în curând. Printre cei prezenți la dezbaterea publică a fost și ministrul de resort, Mircea Dobre.

Întâlnirea a avut loc la Prefectura Brașov și au participat, pe lângă Ministrul Turismului şi reprezentanţi ai patronatelor din Regiunea Centru. Prin noua lege, care este acum în dezbatere publică, ministerul vrea în principal să reducă evaziunea fiscală, iar circulaţia persoanelor să fie controlată mai uşor.



Una dintre principalele modificări propuse de noua lege a turismului este crearea unui sistem informatic unic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism, ca indicator esenţial  în economia turismului. „Eu cred că la ora actuală orice pensiune şi orice unitate de cazare din România cred că deţine un calculator. De aici plecăm, asta este baza. Un calculator, un telefon, un fax, un scanner, să fim serioşi! Dacă plecăm de la premisa de ficare dată că nu se poate..., cred că trebuie să plecăm şi de la cea că se poate“ a declarat ministrul turismului Mircea Titus Dobre.

Operaţionalizarea unui sistem informatic de evidenţă a circulaţiei turistice poate asigura, prin înregistrarea tuturor datelor privind activitatea turistică şi turiştii, o evidenţă certă a încasărilor din acest sector economic, fapt care poate să justifice măsuri imediate pentru fiscalizarea activităţilor din această zonă.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: