20
Sâm, Apr

Social

Facultăţile Universităţii Transilvania care mai au locuri libere pentru următorul an universitar au început  înscrierile pentru admiterea din septembrie. Sunt disponibile peste 2 mii de locuri. Cele mai multe sunt la facultățile inginerești.

Sunt disponibile 2.032 de locuri la învăţământul cu frecvenţă, dintre care 445 sunt locuri bugetate, 1.561 sunt locuri „cu taxă”, 18 locuri sunt destinate românilor de pretutindeni, iar 8 locuri sunt pentru rromi. La învăţământul fără frecvenţă, sunt disponibile 242 de locuri, iar la învăţământul la distanţă sunt 445 de locuri. Înscrierile se fac la sediul fiecărei facultăţi.

Programul în care pot fi depuse dosarele este 9.00 – 15.00, de miercuri până vineri, iar sâmbătă, între orele 9.00 – 13.00.  Cele mai multe locuri atât bugetate, cât şi la „cu taxă” sunt la facultăţile inginereşti. Astfel, la Design de Produs şi Mediu sunt peste 118 de locuri la fără taxă şi alte 135 la „cu taxă”. Multe locuri sunt şi la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor – 87 bugetate şi alte 195 nebugetate. La Ingineria Lemnului sunt 66 de locuri fără taxă şi alte 56 la „cu taxă”. Între facultăţile inginereşti, una singură nu se plânge de lipsă de candidaţi – Inginerie electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde nu mai este niciun loc bugetat şi mai sunt doar 2 locuri la „cu taxă”.  După sesiunea de admitere din vară, doar Medicina şi-a ocupat toate locurile – atât bugetate, cât şi nebugetate. Pe de altă parte, locuri fără taxă nu mai au nici facultăţile de Drept, Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, Matematică-Informatică.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: