24
Mie, Apr

Social

Românii vor avea o nouă minivacanță de Sfânta Maria. Astfel, agentiile de turism vin cu oferte care mai de care pentru cei care doresc sa petreaca departe de casa. 14 august a fost declarată zi liberă și se va recupera pe 19 august. Decizia a fost aprobată în ultima ședință de Guvern. Practic, prin această decizie, românii vor avea  4 zile libere.

Pentru minivacanța din luna august românii au început deja să-și facă planuri. Pe lângă destinațiile obișnuite în această perioadă, agențiile de turism au constatat o creștere a cererii în stațiunile românești. „ Și țara noastră este destul de căutată. În special zonele de balneo, Olănești ... în Covasna am mai găsit ceva locuri pentru minivacanța din 15 august ” a declarat Mihaela Surducan, agent de turism.

O cerere mare există și pentru stațiunile turistice din străinătate, în special cele de la mare. Cele mai multe rezervări au fost făcute pentru Grecia, Turcia și Bulgaria. Minivacanța din luna august se suprapune cu perioada de concedii. Tocmai din acest motiv, unii români nu sunt de acord cu decizia guvernului.

La Sovata tarifele ajung la 530 de lei/pachet/persoana/2 nopti. Oferta de Sf Maria include: cazarea pentru noptile de 15 si 16 august, mic dejun, bufet suedez, acces nelimitat la centrul SPA modernizat, dar si intrare gratuita la Lacul Ursu.

Un hotel de patru stele din Poiana Brasov ofera pachete de 65 de euro/persoana/2 nopti. Oferta de Sf Maria include: micul dejun, acces SPA (sauna, jacuzzi, sala de fitness), dar si intrare la piscine.

La un hotel din Gura Humorului pachetul de Sf Maria include: cazare pentru noptile de 15, 16 si 17 august, mic dejun si cina. Tariful pentru cele trei nopti este de 495 de lei de persoană.

Ultima minivacanță a fost în luna iunie. Atunci, românii au avut 5 zile libere, după ce Guvernul Grindeanu a decis ca ziua de vineri, 2 iunie, să fie liberă, pentru a se face legătura între 1 iunie și weekendul 3-4 iunie.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: