28
Joi, Mar

Brasov TV

Social

Brașovul, pe locul IV la nivel național la construcția de noi locuri de joacă. Deși este o zonă cu cea mai mare dezvoltare imobiliară de după criză, investițiile în locurile de joacă au fost mai puține. Primul în acest clasament este Bucureștiul, urmat de Cluj și Ilfov.

Cei mai frecvenţi iniţiatori de proiecte de locuri de joacă par să fie dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale, care îşi fac în acest fel oferta mai atractivă pentru clienţi, în vreme ce spitalele şi bisericile sunt cele care investesc cel mai puţin în realizarea de noi locuri de joacă, conform unei companii care monitorizează şantiere pe întreg teritoriul ţării. 

Timp de 6 luni, compania a monitorizat la nivel naţional 869 de proiecte care presupun investiţii în construirea de noi locuri de joacă sau modernizarea celor existente. Majoritatea investiţiilor presupun realizarea de noi locuri de joacă – aproximativ 8 din 10 lucrări se realizează de la zero.  40% din viitoarele locuri de joacă ce urmează a fi realizate se aflau la jumătatea anului la stadiu de proiect, potrivit datelor studiului. „În Municipiul Brașov avem 240 de locuri de joacă amenajate și administrate de către Primăria Brașov. La acestea se adaugă și alte locuri care sunt în zonele unde există dezvoltări imobiliare private  ” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Conform autorităților locale, în bugetul local pe anul 2017, pentru reparaţii, întreţinere locuri de joacă şi mobilier urban este prevăzută suma de 2.6 milioane de lei.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: