28
Joi, Mar

Foto: Asociatia Reactiv Brasov

Social

Fără lacăt pe curtea școlii. În acest moment elevilor brașoveni le este interzis accesul pe timpul verii în curtea unităților de învățământ.

Școlile au terenurile de sport închise, iar copiii se înghesuie în parcuri sau în fața blocului pentru activități în aer liber. O asociație din Brașov strânge semnături pentru deschiderea curții școlii pe timpul verii. Până acum, 1000 de brașoveni au semnat pentru deschiderea curților școlilor.  „Este ideea noastră, pentru că ne gândim la sănătatea copiilor noștri. Nu vrem ca aceștia să crească și să se dezvolte cu telefonul în mână. Este un proiect social, pentru toată comunitatea. Sper să avem succes și să convingem factorii de decizie să deschidă terenurile de sport ale școlilor”, a precizat Codruț Bucur, reprezentantul asociației care a inițiat această campanie. 

Petiție semnată de 1000 de brașoveni

Inspectoratul Școlar Județean susține că decizia deschiderii terenurilor nu le aparține. „Pe perioada vacanței fiecare unitate de învățământ decide dacă închide sau nu curtea școlii. Nu putem să le impunem nimic. Sunt unele școli unde sunt lucrări, materiale de construcții și acolo terenurile sunt inaccesibile pe timpul verii. Dar unde se poate, normal ar fi ca terenurile de sport să rămână deschide”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Brașov, Ion Negrilă. Reprezentanții ONG-ului care a inițiat campania și-au propus să strângă 15.000 de semnături. Doar Colegiul Național Andrei Șaguna are terenul de sport „la liber”. Pentru închirierea sălilor de sport private tariful pentru o oră depășește 100 de lei. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: