20
Sâm, Apr

Noua tiparniță a muzeului Prima Școală Românească

Social

Comorile Brașovului vor fi salvate! Poate cel mai important patrimoniu cultural al comunității noastre, plin de istorie și tradiție, Prima Școală Românească, primește ajutor de la brașovenii cu suflet.

Oricine poate contribui la salvarea celui mai valoros muzeu pe care-l avem noi. Proiectul „Trecem hotare prin digitalizare” a ajuns într-o nouă fază. Peste 17.000 de lei s-au strâns în urma balului caritabil organizat de Rotary. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea unei tiparnițe și pentru digitalizarea a 5.000 de documente vechi.

Cu ajutorul aceasteia, turiștii care vizitează muzeul vor putea pleca cu o amintire de aici. Există și un site www.arhiva-psr.ro, unde puteți deveni ctitor la Prima Școală Românească. Puteți avea propria carte retipărită și personalizată. Prin acest proiect deja au fost digitalizate primele două volume ale cărții Geografia Lumii, scrisă în anul 1814. Arhiva Muzeului Prima Școală Românească are peste 6.000 de manuscrise unice și 30.000 de documente foarte rare, vechi de câteva sute de ani.

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: