28
Joi, Mar

Social

România se situează pe locul II în Europa, cu peste 3.000 de cazuri de depresie la 100.000 de locuitori.  Motivele?  La cei mai în vârstă sărăcia, persoanele mature nu rezistă stresului de a-și întemeia o familie sau o carieră, iar adolescenții sunt paralizați de teama unei dezaprobări din partea prietenilor virtuali. Cele mai întâlnite sunt depresiile de slujbă, probleme conjugale și neajunsurile financiare.

„Nu înseamnă că dacă apelezi la un psiholog sau psihoterapeut, eşti nebun, dar în România încă se mai crede acest lucru, deşi constatăm  că eticheta aceasta se estompează uşor-uşor. Stresul este principalul factor pentru care depresia afectează, în prezent, 300 de milioane de oameni din întreaga lume.    Riscurile apariţiei depresiei pot fi eliminate. Sportul, expunerea la soare, o zi de pauză sau un jurnal personal pot face minuni.  De asemenea, somnul odihnitor, meditaţia, întâlnirile cu prietenii, renunţarea la fumat şi o dietă echilibrată pot reduce riscul de a face depresie.”, ne-a spus  Liliana Rotilă, psihoterapeut de familie 

Unul dintre motivele pentru care tinerii ajung să aibă boli mintale este și influența rețelelor sociale, în special Facebook. Pentru persoanele mature, apariția bolilor psihice este motivată de stresul de la serviciu, care este cauzat de un sistem slab de comunicare. În România 5% din populație suferă de depresie. 

 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: