19
Vin, Apr

Brasov TV

Social

Brașovul este pe locul doi în topul județelor cu cele mai mari pensii. Orașele industriale au cele mai mari pensii medii. Primul în acest clasament este județul Hunedoara. La Brașov pensia medie este de 1.170 de lei.

 

Cel mai mare nivel mediu al pensiilor din România se înregistrează în sectorul 1 din Bucureştiului, unde un pensionar a încasat, în luna martie, 1.445 de lei. În topul judeţelor cu cele mai mari pensii se mai află cele care au avut mulţi angajaţi în industrie: Hunedoara (unde pensia medie este de 1.217 lei,  Braşov (1.174 lei) și Galaţi (1.059 lei) „ La pensia de referință, care ar fi pensia de limită de vârstă cu vechime integrală, deja acolo am depășit 1200 – 1300 de lei dar pensia medie, pentru că se face o medie a tuturor celor 140 de mii de pensionari, întradevăr nivelul pensiei este undeva la 1.100 și ceva de lei ” a declarat Ioan Pamparău, director executiv adjunct Casa Județeană de Pensii Brașov.



La polul opus sunt pensionarii din Botoşani şi din Giurgiu, care au primit în luna martie pensii medii în valoare de 790 de lei, cu 20% mai scăzute faţă de pensia medie la nivel naţional.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: