18
Joi, Apr

Social

Producătorii brașoveni trebuie să fie cât mai vizibili pe piața din Uniunea Europeană. Produsele noastre tradiționale ar putea fi promovate dincolo de granițele țării.

Procedura este mai complicată, însă, odată ajunși printre producătorii din țările dezvoltate ale Europei, avantajele sunt nenumărate. 

Bucatele tradiționale românești și în particular cele din Brașov pot deveni cunoscute pe tot continentul. O promovare cât mai eficientă a acestora în comunitatea europeană! Acesta a fost obiectivul întâlnirii organizate de Direcția Sanitar Veterinară și Direcția Agricolă. 

Avem producători care deja sunt vizibili pe piața europeană. Produsele lor sunt promovate în cele mai importante puncte de desfacere din Europa. George Cățean este unul dintre ei. Brânza de la Bran este deja marcă înregistrată.

În prezent, Ministerul Agriculturii acordă un ajutor fermierilor, pentru producția de tomate în arii protejate. Peste 6.000 de producători români au aplicat la acest program și se estimează ca pe piață vor fi, la sfârșitul anului, nu mai puțin de 35.000 de tone de tomate românești. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: