20
Sâm, Apr

Persoanele cu sindrom Down au luat parte la activități educative

Social

Persoanele cu sindrom Down sunt de cele mai multe ori ignorate sau chiar marginalizate, din păcate, de mulți dintre noi. Ziua mondială a Sindromului Down, marcată și la Brașov încearcă să mediatizeze problemelor cu care se confruntă cei care suferă de această boală.

În România, ziua Mondială a sindromului Down este marcată din anul 2012. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, 1 din 1.000 de copii la nivel mondial se nasc cu sindromul Down. Din păcate, această boală nu poate fi vindecată. Provoacă o dizabilitate intelectuală și fizică, dar și probleme medicale asociate. 28 de copii cu sindrom Down sunt îngrijiți la un centru de zi din Brașov.

Integrarea în societate este cea mai importantă pentru persoanele cu această boală. Tocmai de aceea, la Brașov a fost organizată o întâlnire la care au luat parte și copii de la o grădiniță din municipiu. Pentru că au nevoie de o atenție specială, cele 28 de persoane cu sindrom Down sunt atent supravegheate de 26 de persoane. 

Cea mai grea misiune le revine, însă, părinților. Aceștia trebuie să-și supravegheze copiii 24 de ore din 24. Down provine de la numele medicului englez John Haydon Down, primul care a descris sindromul în anul 1866. La nivel mondial, peste 40 de milioane de persoane sunt afectate de această boală. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: