28
Joi, Mar

Social

     Vă reamintim că cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care doriți înscrierea copilului.

Până acum la Brașov aproape 3.600 de copii au fost înscriși în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018. După a doua săptămână din prima etapă rezervată înscrierii în învăţământul primar, la Braşov au fost înregistrate aproape 3.600 de cereri. Pe 16 martie se încheie această primă etapă. În aproape 3.000 de cazuri este vorba despre copii care împlinesc vârsta de 6 ani înainte de 1 septembrie 2017, iar puțin peste 500 de cereri au fost pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie 2017. Înscrieri în clasa pregătitoare – prima etapă, se mai fac până în 16 martie, inclusiv. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic între rele 8:00 – 18:00.
         Săptămâna viitoare, pe 22 şi 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora, dar și pe pagina de internet a Inspectoratului Şcolar Judeţean listele cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor libere, dar şi listele cu copii neînscrişi după prima etapă.

În cazul în care, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere. Repartizarea se va face apoi pentru locurile rămase disponibile.
         A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: