28
Joi, Mar

Social

                La vremuri noi... tot noi ! Zicala se potrivește perfect pentru situația creată în mai multe unități de învățământ din județ. 23 de foști directori și directori adjuncți se reîntorc pe post, după ce au fost numiți de Inspectoratul Școlar. Deși nu s-au prezentat la concursul organizat de minister sau nu l-au promovat, foștii șefi ai unor instituții de învățământ au revenit pe post odată cu începerea semestrului 2.

                Mai mulți directori și directori adjuncți se reîntorc pe posturi, chiar dacă nu au susţinut sau nu au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor. O parte din cei care au câștigat postul și-au dat demisia în momentul în care Ministerul Educației a anunțat că și foștii manageri se pot întoarce pe vechile funcții, fără concurs, numiți de inspectoratul şcolar. Demisionarii sunt acum în preaviz, iar Inspectoratul Școlar Județean Brașov vrea să clarifice situaţia. „  În vacanța inter-semestrială  s-au discutat o serie de demisii sau de retrageri ale acordului pentru 25 de unități școlare. Pentru 23 dintre aceste unități, consiliile profesorale au făcut recomandări pentru colegii directori care au ocupat funcțiile de conducere până la organizarea concursului, și din diferite motive nu s-au prezentat sau nu au promovat acest concurs ’’ a declarat Ariana Bucur, inspector școlar general ISJ Brașov

UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNDE SE REÎNTORC DIRECTORII PE FUCNȚIE

Printre unitățile de învățământ unde vechii directori și directori adjuncț, se reîntorc pe funcție se numără  Şcoala Gimnazială 2 Râşnov, Grădiniţa 35 Braşov, Liceul Victor Jinga Săcele, Şcoala Gimnazială 2 Codlea, Şcoala Gimnazială 5 Săcele, Grădiniţa 28 Braşov, Liceul Tehnologic Nicolae Rucăreanu Braşov, Colegiul Tehnic Aurel Vijoli din Făgăraş, şcolile gimnaziale din Augustin, Budila, Drăguş, Mândra, Rupea, dar și mai multe grădiniţe din Făgăraş.      

                Iniţial, Ministerul Educaţiei, condus în acel moment de Mircea Dumitru, nu a permis ca pe funcţiile de directori sau directori adjuncţi rămase vacante să revină foştii manageri, care au picat concursul sau nici măcar nu l-au susţinut. Noul ministru al educaţiei a aprobat însă, la începutul anului, un document prin care se acordă derogare, iar posturile rămase vacante pot fi ocupate prin numire, dacă nu există candidaţi interesaţi. Un val de demisii a fost înregistrat în toate judeţele, iar unii dascăli spun că ar fi vorba de presiuni, mai ales din partea primarilor din mediul rural, pentru ca la conducerea unităţilor să revină foştii directori.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: