19
Vin, Apr

Și spargerile de locuințe au scăzut considerabil

Social

Cifrele ne arată că Brașovul devine un oraș mai sigur de la an la an. Statisticile Poliției demonstrează că infracționalitatea a scăzut considerabil anul trecut. Rezultatele au apărut și în urma acțiunilor de prevenție desfășurate de oamenii legii. 

Pentru menținerea siguranței în unitățile de învățământ  au fost monitorizate în  permanență 441 de unități școlare. Aici au fost efectuate 274 de acțiuni și controale.

Totodată, anul trecut au fost verificați 73 de agenți economici și aplicate 9 sancțiuni contravenționale. În ceea ce privește siguranța rutieră, numărul accidentelor grave de circulație a scăzut cu aproape 10 procente și Au fost aplicate peste 60.000 de sancțiuni contravenționale.

"Tâlhăriile stradale au scăzut în procent de 15 %  faţă de anul anterior, furturile reprezintă scăderi de 15 procente, furturile de componente auto au scăzut cu 39,45 %, iar furturile din automobile au scăzut cu 31 de procente", a precizat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Pentru combaterea delictelor silvice au fost organizate peste 2.000 de acțiuni ale polițiștilor, fiind verificate mai bine de 5.000 de mijloace de transport. Tot în 2016, Inspectoratul Județean de Poliție a gestionat aproape 40.000 de apeluri primite prin serviciul unic de urgență. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: