28
Joi, Mar

BrasovTV.com

Social

COMUNICAT DE PRESĂ

Membrii comisiei numărul 7, pentru Sănătate, Protecția Copilului și a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Consiliului Județean Brașov își manifestă public îngrijorarea pentru situația în care se află acum beneficiarii Centrului de plasament de la Brădet, distrus de flăcări în dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie 2017.

            Conform reprezentanților ISU Brașov, clădirea a fost cuprinsă de flăcări din cauza coșului de fum, ceea ce înseamnă că incendiul ar fi putut fi evitat dacă administratorul imobilului, respectiv conducerea DGASPC s-ar fi implicat mai mult în buna desfășurare a activității în centre și în asigurarea siguranței beneficiarilor acestora.

     De asemenea, lansăm public întrebarea firească „De ce clădirea nu avea asigurarea obligatorie, conform legii?”. Imobilul de la Brădet se află în proprietatea Consiliului Județean Brașov, dar în administrarea DGASPC Brașov. Conform legii, administratorul clădirii are obligația de a încheia polițe pentru asigurarea obligatorie pentru clădirile pe care le are în administrare. Conform documentelor, pagubele provocate de incendiu se ridică la 360.000 de lei, din care 230.000 reprezentând valoarea de inventar a clădirii, iar 130.000 valoarea de inventar a bunurilor distruse de flăcări. Membrii comisiei 7 lansează public o altă întrebare: „Cine suportă aceste pagube?”

     Comisia 7 din cadrul Consiliului Județean Brașov, având la bază rapoartele de audit și pe cele ale Curții de Conturi a atras atenția Executivului în ceea ce privește managementul în cazul DGASPC și a solicitat luarea de măsuri legale. Repetăm gestul, cu speranța că astfel de situații, precum cea de la Brădet, nu se vor mai repeta.

Brașov, 12 ianuarie 2017

Andrei Kadaș

Mariana Sebeni-Comșa

Gabriela Brebeanu

Mihaela Șoneriu

Mihai Veștea

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: