19
Vin, Apr

Social


                Tot centrul istoric al Brașovului va fi împodobită cu ornamente noi, iar pe mai multe străduțe din centrul orașului vor fi montate perdele luminoase. Primăria a stabilit și o temă specială pentru acest sezon de iarnă, după care vor fi împodobite străzile. Celebra operă „Spărgătorul de Nuci”, va sta la baza decorațiunilor.

     Angajații firmei care se ocupă de iluminatul public au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, prima stradă care a intrat în lucru a fost Republicii, unde se montează cablurile de susţinere a tavanelor luminoase. Sunt în plan multe noutăţi în acest an, noi culori– roşu, auriu şi argintiu, faţă de „alb cald” şi „alb rece” nuanțe folosite în 2015. ,, Toate ornamentele care vor fi montate pe stâlpii de iluminat din centrul Brașovului vor fi modele noi. Totodată ne-am propus să extindem zona de tavan luminos, nu doar pe strada Republicii ci și pe celelalte străduțe. ,, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

     Autoritățile vor să monteze astfel de instalații pe toate străzile din centrul istoric al orașului. Dacă anul trecut, perdeaua de lumini a fost doar pe strada Republicii şi pe o porţiune a străzii Michael Weiss, anul acesta autorităţile locale au în vedere ca astfel de instalaţii să fie montate şi pe străzile Apollonia Hirscher şi, eventual, în Piaţa Enescu şi străzile Diaconul Coresi şi Postăvarului. Culoarea dominantă pe străzile unde urmează a se monta tavanele luminoase este auriul.

     Municipalitatea a stabilit și o temă, după care se vor decora străzile orașului. ,, Spărgătorul de Nuci” va fi în prim plan. Doi soldaţi construiţi după personajele din celebra operă îl vor păzi pe Moş Crăciun, atunci când va sosi în Piața Sfatului. De altfel, alţi doi soldaţi din „Spărgătorul de nuci” vor înlocui îngeraşii care flancau până acum intrarea pe Republicii pe toata perioada sărbătorilor de iarnă. Și zona de la Casa Armatei va fi decorată.

     Pentru strada Mureşenilor în proiect se prevede montarea unor ornamente luminoase în formă de fundiţă cu bomboane şi acadele luminoase. Culoarea dominantă pentru această arteră va fi roşu. Pe străzile Nicolae Iorga, Lungă (în dreptul Casei Armatei), în Livada Poştei şi pe Bulevardul Eroilor vor fi montate globuri luminoase argintii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: