16
Mar, Apr

Sănătate

Meteorologii ne anunță că vom avea o săptămână cu temperaturi ridicate, peste media normală pentru această perioadă a anului.

Maximele diurne vor ajunge până la 13 grade Celsius. Oricât ne-ar bucura această veste trebuie să fim atenți. Medicii ne avertizează că sănătatea noastră este în pericol din cauza oscilațiilor de temperatură.

Dimineți și mai ales nopți foarte răcoroase, la limita înghețului, cu temperaturi specifice iernii, dar zile mult prea călduroase pentru această perioadă a anului. Cu asta ne confruntăm în ultimele zile. Nu știți cum să vă îmbrăcați? Ca dumneavoastră sunt mulți brașoveni.

Iarna ne dă bioritmul peste cap. Nopțile lungi ne determină să hibernăm și să stăm cât mai mult timp închiși în casă. Acest obicei nu este sănătos. Medicii ne sfătuiesc să facem cât mai multă mișcare. Au și alte recomandări pentru noi.

 Schimbarea de temperatură ne poate îmbolnăvi foarte ușor, deoarece corpul nostru se adaptează greu acestor modificări pe termen scurt.  Pentru a evita orice degradare a stării de sănătate  este important să se evite contactul cu persoanele bolnave, aglomerațiile, însă trebuie să avem o alimentație sănătasă, bogată, în special, în vitamine”, a menționat Diana Pena, medic de familie.

În ultimele zile a crescut și numărul virozelor din cauza schimbărilor de temperatură. Dacă în săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie s-au înregistrat 970 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii și 295 de cazuri de pneumonii, în săptămâna 4-10 decembrie au fost, la nivelul județului, 1.602 persoane cu infecții ale căilor respiratorii și alte 312 cu pneumonii.

Vremea rămâne caldă. Joi și vineri vom avea temperaturi maxime cuprinse între 4 și 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 6 grade celsius.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: