19
Vin, Apr

Sănătate

Pe măsură ce avansezi în vârstă, vederea se modifică, în mod natural. Chiar dacă nu ai avut niciodată probleme cu vederea, la un moment dat vei avea nevoie de ochelari pentru citit. Uneori, modificările asociate vârstei pot aduce și nevoia de ochelari, pe care să îî porți mereu.

Dacă, pe de altă parte, ai avut nevoie de ochelari pentru a îți corecta vederea la distanță, vei observa că treptat vei începe să întâmpini dificultăți la computer și la citit. În trecut, acest aspect însemna purtarea a două perechi de ochelari, sau a ochelarilor cu lentilă bifocală. Însă, astfel ai avea de pierdut la capitolul confort, și mai ales estetica ochelarilor bifocali, lasă de dorit. Astăzi, beneficiezi de alte opțiuni când vine vorba de ochelari, și anume lentilele progresive.

Lentilele progresive îți permit să vezi la distanță, la distanță intermediară, dar și la aproape prin aceeași lentilă. Este nemaipomenit să nu fii nevoit să porți mai multe perechi de ochelari, fiecare destinată altei activități. Însă, din moment ce trebuie să privești prin diferite zone ale lentilei, este posibil să te confrunți cu ” perioada de acomodare”.

Cum să te acomodezi cu ochelarii cu lentilă progresivă?

·         Poartă-i

Este posibil să fii tentat să schimbi noua pereche de ochelari cu cea veche, mai ales dacă te vei simți dezorientat, însă nu ar trebui. Cu  cât porți mai mult lentilele progresive, cu atât te vei obișnui mai repede cu ele. O abordare graduală ar putea să nu funcționeze. Și amintește-ți exercițiile pe care le-ai făcut atunci când ți-ai ridicat ochelari, și repetă-le, pentru că așa îți va fi mult mai ușor.

·         Ajută-te de mișcarea capului

Mișcarea constantă a ochilor dintr-o parte în alta a lentilei nu va face altceva decât să îți obosească ochii, să îți cauzeze dureri de cap și disconfort ocular. În plus, nu vei putea să privești prin zona corectă a lentilei. Obișnuiește-te să miști di capul odată cu privirea, mai ales când vrei să privești în lateral, și să îți cobori privirea prin lentilă doar atunci când vrei să citești.

·         Poziționarea ochelarilor este foarte importantă

Asemeni unei perechi de ochelari cu lentile obișnuite, poziționarea corectă a acestora face diferența atunci când îți dorești ca ochelarii să fie confortabili atât la purtare, dar și la claritatea vederii. În momentul în care îți alegi o ramă pentru ochelari, specialiștii o vor ajusta întocmai pentru a fi confortabilă, dar și pentru a fi siguri că vei putea să îți folosești vederea la capacitate maximă. Este foarte important ca în momentul în care simți că ai nevoie de ajustări suplimentare să nu le faci singur acasă. Există riscul să nu poți repoziționa corect rama, iar claritatea vederii să fie afectată.

·         Ai răbdare

Dacă ești consecvent și îți porți ochelarii, îți vei antrena creierul să vadă corect prin ei, și privitul prin diferitele zone ale lentilei, în funcție de necesitate, va deveni un obicei. Este posibil să dureze câteva zile, dar beneficiile pe care ochelarii cu lentile progresive sunt nemaipomenite.

Lentilele progresive sunt de foarte multe categorii, de la lentile fabricate în serie, până la lentile special construite pentru tine. Alegerea lentilei potrivite pentru tine este foarte importantă, pentru a întâmpina exigențele si nevoia ta vizuală.

Te așteptăm la cabinet, pentru a te bucura de libertatea pe care aceste lentile ți-o oferă. Avem grijă ca ochii tăi să fie zâmbitori.

 

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: