19
Vin, Apr

Sănătate

Medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică dar și autoritățile locale atrag atenția asupra importanței administrării vaccinului la copii. Una dintre cauzele declanșării epidemiei de rujeolă în județ este și refuzul părinților de a-și vaccina copii.

Medici atenționează, rujeola netratată duce la complicații majore și chiar deces. În județul Brașov există 409 cazuri confirmate de rujeolă de la inceputul anului si pana acum.. Cinci copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Cazuri de rujeolă s-au înregistrat în 41 de județe din toată țara. Statisticile spun că în județul nostru, în medie, circa 3.000 de copii rămân nevaccinați, pentru că aceasta este dorința părinților.

La Brașov, stocul de vaccin anti-rujeolă a fost permanent completat. Ultimele doze au ajuns la Direcția de Sănătate Publică în urmă cu două săptămâni. În total, în ultimele două luni au venit la Brașov 15.750 de doze de vaccin. Gradul de vaccinare în județ este sub 75%.

În zona Zizin se înregistrează cele mai multe cazuri de copii nevaccinati. Totodată, în localitățile Ticuș, Augustin, Beclean și Bunești nici măcar nu este medic de familie. La nivel național au fost confirmate peste 8.200 de cazuri de rujeolă. Din păcate, 32 de copii și-au pierdut viața. Cei mai mulți, 8, în județul Timiș. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: