29
Vin, Mar

Sănătate

Doctorii ne sfătuiesc să ținem cont de vârstă și sex atunci când facem analize medicale periodice. Din lista testelor importante recomandate de specialiști nu lipsesc măsurarea tensiunii arteriale, controlul stomatologic, dar și evaluarea greutății. În cadrul unui check-up complet, toate rezultatele ajung la specialiști în diverse domenii medicale, care fac recomandări personalizate.

La 20 de ani, lista analizelor trebuie să includă măsurarea glicemiei, a colesterolului, a hemoglobinei, , controlul ginecologic la femei și testul Babeș--Papanicolau. După 25 de ani, se recomandă ecografia mamară anuală, evaluarea tiroidei, dar și a sănătății pielii. La vârsta de 40 ani, pe lista testelor se adaugă electrocardiograma, controlul oftalmologic și mamografia. Iar la 50 trebuie luate în calcul, în plus, o colonoscopie, care se repetă la 5 ani, analiza densității osoase, dar și o evaluare a glandei prostate la bărbați.

Pentru a scurta timpul dedicat evaluărilor medicale, centrele de top recurg la tehnologia de ultimă generație, cum este scanarea corporală completă prin RMN. Este vorba despre un examen fără radiaţii şi fără niciun pericol pentru sănătatea pacientului.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: