18
Joi, Apr

Sănătate

În spatele unor simptome frecvent întâlnite la femei, precum oboseala și senzația de frig, în mod obișnuit se află o cauză ascunsă: o carență a fierului în organism. Când deficiența de fier este determinată prin analize de laborator, tratamentul pentru suplinirea acestuia trebuie început imediat! Medicul trebuie să prescrie un tratament individual, care să corespundă necesităților acelui individ și nu să-i ofere pacientului o doză comun valabilă. 

Atunci  când organismul se confruntă cu o cantitate mai mică de fier apar stările de oboseală, de leșin, amețelile , simți că nu mai poți respira cum trebuie, etc. Carența de fier poate fi rezultatul unei diete alimentare sărace în vitamine și minerale în special fier. Dacă alimentația este una corespunzătoare și totuși nivelul de fier este mic însemnă că organismul suferă de un deficit de absorbție. 

Cea mai bună sursă de fier este carnea deoarece ea ne permite să absorbim cel mai ușor acest mineral. Dacă prezinți simptome de anemie apelează la medicul tău de familie și el îți va recomanda analize de sânge și probabil un supliment alimentar potrivit pentru tine. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: