28
Joi, Mar

Sănătate

Tratamente inovative pentru copiii cu diabet zaharat. Micuții nu mai trebuie să se teamă de ace, atunci când li se va lua glicemia. Totul datorită unui sistem de monitorizare a glicemiei fără înțepături. Acesta se comercializează în prezent pe piața liberă, cu 400 de euro.

Peste 1.000 de medici din țară și din străinătate încearcă să găsească metode moderne pentru tratarea diabetului. S-au întâlnit zilele acestea la Brașov, la cel de-al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Medicii ne asigură că diabetul poate fi ținut sub control. În România sunt peste 3.000 de copii care suferă de diabet tip I, care le afectează copilăria.

Urmează un tratament prin care trebuie să facă minim patru injecții pe zi. La Congres se vor strânge fonduri pentru achiziționarea unui număr cât mai mare de dispozitive inovative pentru tratarea diabetului fără înțepături. Potrivit statisticilor, aproape două milioane de români suferă de diabet. Specialiștii spun că practicarea zilnică a 30 de minute de exerciții fizice previne apariția bolii. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: