29
Vin, Mar

Sănătate

Ochelarii de soare sunt un mod important prin care ne putem proteja ochii, și intermediul cărora vederea ne rămâne clară și confortabilă chiar dacă soarele strălucește. Razele soarelui pot duce la probleme de vedere pe termen lung. Radiațiile ultraviolete pot cauza arsuri solare, și în timp, pot duce la afecțiuni degenerative ale retinei sau cataractă. 

Pentru cei care care trebuie să poarte ochelari, există mai multe opțiuni pentru a-și proteja vederea, pornind de la ochelari de soare cu dioptrie, lentile foto-sensibile sau clip-on potrivite ramelor lor. Cea mai buna soluție depinde de preferințele fiecăruia, de confortul dorit și de stiul personal. 
 

Ochelarii de soare cu dioptrii
 

Astăzi, ochlearii de soare nu numai că sunt accesorii la modă, dar sunt și incerdibil de funcționali pentru foarte multe activități. Ei oferă protecție, reduc strălucirile deranjante și îmbunătățesc contrastul, nefiind nevoie să mijim ochii sau să fim deranjați de lăcrimarea cauzată de razele strălucitoare ale soarelui. 

Lentilele pentru ochelari de soare sunt disponible pentru orice prescripție, indiferent dacă vorbim de miopie, hipermetropie sau astigmatism. Inclusiv cei care poarta lentile progresive se pot bucura de ochelari de soare, cu lentile progresive. În cazul ramelor, aproape orice pereche de ochelari de soare poate fi adaptată lentilelor cu dioptrii, atât timp cât forma ramei nu distorsionează vederea (cum o fac ramele exagerat de curbate). Pentru a stabili dacă ochelarul de soare preferat de dvs. este potrivit pentru a-l adapta dioptriilor dvs. specialiștii dispun de un instrument special pentru a măsura curbura ramei.

 
Paleta de culori disponibilă este foarte variată, pornind de la culori uni, la degdade, sau chiar lentile bicolore. Lentilele sunt disponibile și cu o serie de filtre, speciale pentru condus, sporturi sau chiar polarizate.

 

Chiar și în cazul celor care poartă lentile de contact, ochelarii de soare cu dioptrii sunt o opțiune. Mai ales în cazurile în care nu vă doriți să purtați lentilele, în zilele în care vă simțiți ochii uscați și iritați (în sezonul alergiilor), atunci când mergeți la piscină (este de preferat să nu purtați lentile de contact când vreți să înotați, doar dacă sunt lentile de contact de unică folosință) sau la plajă.

Lentilele foto-sensibile sunt o altă alternativă pentru a vă proteja ochii împotriva soarelui. Aceste lentile se colorează ca răspuns la radiațiile ultraviolete. Acest tip de lentile sunt un mod convenabil de corecție al greșelii optice a ochilor, mai ales pentru cei cărora nu le este confortabil să poarte două perechi de ochelari la ei. 
 

Astfel, indifent dacă sunteți o persoană activă, căruia îi place să petreacă cât mai mult timp afară, sau pur și simplu dacă considerați ochelarii de soare un accesoriu care să vă completeze ținuta, este important să înțelegeți rolul de protecție al acestora. Avem la dispoziție nenumărate opțiuni pentru a vă menține ochii sănătoși și zâmbitori.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: