28
Joi, Mar

Sănătate

Ochii noștri au o funcție importantă în calitatea vieții noastre, și optometriștii au un rol esențial în a ne ajuta să înțelegem conexiunea dintre starea ochilor și starea generală de sănătate și cea mentală.

Rolul cel mai important al optometristului este cel de a oferi servicii de îngrijire primară a ochilor, cu adresabilitate la sănătatea oculară dar și la funcționarea corectă a vederii. Aceasta include efectuarea de teste, evaluări și diagnosticare; oferind corectarea vederii prin antrenament vizual, ochelari sau lentile de contact. Optometriștii au de asemenea capacitatea de a identifica patologiile oculare sau eventualele corpuri străine prezente, confruntând mai apoi rezultatele cu alții furnizori de servicii medicale, începând cu medici oftalomologi, în cazul patologiilor sau a intervențiilor chirurgicale, până la alierea cu medicii de familie ai pacienților pentru a stabili o strategie comună care să se adreseze problemelor de sănătate în general.

De asemenea, optometriștii sunt cei care cunosc ultimele inovații în tehnologia de fabricație a lentilelor pentru ochelari, dar și a ramelor, și ei sunt cei care le oferă pacienților lor soluția pentru problemele de vedere, ținând cont de individualitatea fiecăruia, de personalitatea și de activitatea desfășurată.

 Deși este unul dintre cele mai mici organe ale corpului uman, ochiul este o structură complexă strâns legată de creier și de restul corpului. O varietate de probleme ale corpului se pot manifesta ca și simptome ale vederii, aspecte pe care nu toți le putem identifica. De aceea testarea vederii este foarte importantă. Un control optometric care să cuprindă ultimele tehnologii în diagnosticarea și prescrierea de ochelari, poate să identifice semnele timpurii ale unor afecțiuni oculare, și pot de cele mai multe ori să îmbunătățească pe termen lung calitatea vieții unei persoane. De multe ori, afecțiuni precum diabetul sau hipertensiunea arterială pot avea urmări asupra acuității vizuale. Cataracta și opacitățile cristalinului sunt alte probleme pe care le putem identifica, aspecte foarte importante atunci când scopul final este obținerea unui confort vizual optim.

Verificarea vederii nu înseamnă doar prescrierea de ochelari!
 

Echipa noastră de optometriști are oameni dedicați meseriei lor, și sunt entuziaști de faptul că pot să își ajute pacienții. Ei sunt de părere că cel puțin trei sferturi dintre problemele de vedere pot fi corectate pe măsură ce oamenii conștientizează cât de importantă este verificarea cu regularitate a sănătății ochilor. Este extraordinar de plăcut să poți fi capabil să îmbunătățești vederea unei persoane care s-a confruntat cu defecte vizuale, sau să vezi zâmbetul unui copil atunci când vede pentru prima dată în viață clar. Asemeni medicilor oftalmologi, optometriștii participă la cursuri și congrese organizate de diverse societăți de oftalomologie. La aceste întruniri participăm și noi, pentru a avea mereu acces la informații noi privind ultimele tehnologii din domeniu. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: