28
Joi, Mar

Sănătate

Miopia a devenit astăzi o problemă la nivelul întregii populații, din 1970 ponderea celor afectați crescând cu 16%. Miopia determină vederea în ceață la distanță, dar crește și posibilitatea apariției cataractei, a glaucomului sau a riscului de dezlipire de retină, care în cazuri grave poate duce la orbire. Iar cauza nu poate fi determinată cu exactitate.

Specialiștii susțin că miopia nu are doar cauze gentice, poate fi și o combinație dintre factori genetici și de mediu. Unele studii au arătat faptul că lucrul la aproape, cititul, munca la computer, utilizarea tabletelor, smartphoneului  contribuie la creșterea răspândirii miopiei. Conform altor studii, copii care își petrec o mare parte din timp făcând sport sau activități în natură sunt mai puțin predispuși la miopie.
 

Pe lângă ochelari sau lentile de contact pentru purtatrea în timpul zilei, există o metodă foarte eficientă pentru corectarea miopiei, și anume lentilele de contact de noapte, adaptate printr-un procedeu numit ortokeratologie. 
Miopia apare atunci când globul ocular crește în lungime. Lentilele de contact ortho-k induc presiune asupra corneei, aplatizând-o. După purtarea lor în timpul nopții, pacienții beneficiază de vedere clară în timpul zilei. Aceste lentile de contact fac acum parte si dintr-un studiu privind stoparea progresului miopiei. Ortho –k nu este doar pentru copii, și  adulții pot beneficia de avantajele acestui procedeu, iar cu cât este mai tânăr pacientul, cu atât procedura este mai eficientă. 

 

De cele mai multe ori, pacienții miopi spun că ar face orice să nu fie nevoiți să poarte ochelari sau lentile de contact în timpul zilei, alegând ca și alternativă lentilele de noapte. Astfel, toate activitățiile, atât cele legate de serviciu, cât și cele recreative pot și desfășurate fără probleme. De exemplu, înotul. Fără ochelari vederea este neclară și lentilele de contact implică riscuri de infecții. Ortho-k oferă posibilitatea unei vederi clare, fără a întâmpina aceste probleme.
 

Pe lângă faptul că oferă o vedere eficientă în timpul zilei, aceste lentile au o serie de alte beneficii. Primul este acela că se poate stopa progresia miopiei, și valoarea dioptriei nu va crește în timp. Deoarece lentilele nu sunt purtate în timpul zilei, probleleme asociate portului lentilelor de contact cum ar fi ochiul uscat sau alergiile nu mai sunt o problemă.
Specialiștii Best-Optic sunt recunoscuți de către compania producătoare ca având competența în a prescrie și adapta lentilele de contact de noapte, și de a oferi informații competente cu privire la acest procedeu.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi!

 

Best Optic BLUE Centru Civic
Str. B-dul 15 Noiembrie, nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Vlahuță
B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199 
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Uranus
Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Best Optic RED Răcădău
Str. Valea Cetății, nr. 6
Mobil: +40 774 638 568
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: