28
Joi, Mar

Brasov TV

Politic

              Revoltă în fața sediului PER Brașov! Membrii de partid revoltați în fața unor uși închise. Deși au venit să își aleagă un nou președinte, oamenii au fost trimiși acasă, pentru a treia oară. Alegătorii au fost înștiințați cu doar câteva minute înaintea începerii scrutinului că alegerile se amână, din cauza unor probleme de sănătate pe care le are președintele organizației județene a partidului.

               Zeci de membrii ai organizației municipale a Partidului Ecologist Român au rămas cu ochii în soare, la propriu. Ei au venit să participe la alegerile organizației municipale. Dar, surpiză... Când au ajuns în faţa sediului, oamenii au fost înștiințați, printr-un SMS, că scrutinul se amână pentru a treia oara.

Veniţi de departe pentru a-şi exprima votul, oamenii s-au simtit batjocoriţi de propriul partid. Surse din interiorul formațiunii politice spun că de fapt se forțează alegerea unui candidat, pentru șefia partidului, dar care nu este susținut și de membrii din teritoriu. Actualul președinte al PER Brașov, Cătălin Nămăiescu, are propria propunere, chiar dacă ceilalți membrii nu sunt de acord. „Pentru Partidul Ecologist este pentru a treia oară când se amână această ședință. Bineînțeles avem și noi alte planuri, fiind și Vinerea, însă noi sperăm că lucrurile se vor schimba, mai mult în bine ’’, a declarat unul dintre membrii PER Brașov. „O situație nasoală, ținând cont de faptul că trebuia să fim astăzi aici, să candidăm, să ne vedem de treabă...se pare că nu putem să ne vedem de treabă. Dar faptul că ați fost anunțați prin sms, este normal? Nu este deloc normal, este o situație nasoală și jenantă ținând cont de faptul că aveam treabă și ne facem timp să venim aici....’’ a completat un alt alegător nemulțumit.

               Nimeni din conducerea formațiunii politice nu a venit să stea de vorba cu alegătorii, asta deşi pe ușa sediului Partidului Ecologist, filiala municipală, exista un afiș care anunţa alegerile interne pe 14 aprilie. „Amânarea este decizia președintelui pe județ, care are ceva motive medicale și nu putea participa la ședința de municipiu. Pentru că așa a hotărât președintele partidului, mi se pare normal să luăm act la ceea ce a hotărât președintele’’, a declarat Daniel Diaconu, membru BPN Partidul Ecologist Român.

               Chiar dacă preşedintele organizaţiei judeţene lipsea din cauza problemelor de sănătate, conform statutului Partidului Ecologist, acesta putea fi înlocuit de alţi reprezentanţi ai conducerii. „Când s-a luat această hotărâre? Ieri, în urma discuției cu el, pentru că are motive grave de sănătate și nu a putut să ajungă. Dacă s-a luat această decizie ieri, de ce astăzi încă era afișul pe ușă? Și ușa era închisă și nu a venit nimeni să le zică nimic. Da.....nu pot să comentez mai multe detalii ’’, a completat Daniel Diaconu.

                Dacă răspunsul lui Daniel Diaconu, membru în Biroul Politic Național al Partidului Ecologist Român, a fost unul ambiguu, șeful organizației județene nu a răspuns la telefon. Nici președintele de la nivel național al Partidului Ecologist Român nu a fost de gasit pentru un punct de vedere. Cert este că alegătorii au plecat acasă, nemulțumiţi şi cu gândul că nici ecologiştii nu mai sunt cei de altădată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: