20
Sâm, Apr

Politic

Deputatul brașovean al PNL, Gabriel Andronache vrea reformarea viitorului Parlament. Mai exact, liberalii doresc o transparență totală a activității parlamentarilor prin transmiterea în direct a ședințelor din comisiile de specialitate.

Asta prevede un proiect de lege al Partidului Național Liberal, care va fi dezbătut spre aprobare de noii senatori și deputați. Proiectul de lege se referă și la schimbarea procedurii de vot. Liberalii doresc eliminarea votului secret, iar acesta să fie înlocuit cu procedură de vot deschis.

Propunem ca în cadrul activității parlamentare, inițiativele legislative să fie propuse de un grup parlamentar, nu de un singur parlamentar, așa cum a fost până acum, a precizat deputatul PNL, Gabriel Andronache. 

Andronache crede că unificarea portalurilor Senatului și Camerei Deputaților va duce la simplificarea accesului la informațiile publice din Parlament. Deputatul PNL mai vrea înregistrarea prezenței electronice la ședințele din comisii și cere sancțiuni pentru absenteismul la aceste ședințe. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: