18
Joi, Apr

http://berwickbootcamps.com.au

Monden

     Capacitatea noastră de a trăi o viață lungă este influențată de genele noastre si de mediul in care trăim. În studiile care implică gemeni identici, oamenii de știință au estimat că nu mai mult de 30% din această influență provine din genele noastre, ceea ce înseamnă că cel mai mare grup de factori care controlează cât timp trăiește o persoană este mediul.

Dintre multitudinea de factori de mediu posibili, cel mai studiat și dezbătut este dieta. Restricția de calorii, de exemplu, este un domeniu care este investigat. Până în prezent, studiile par să demonstreze că restricționarea caloriilor poate creste durata de viața, cel puțin în creaturile mici. Dar, ceea ce funcționează pentru șoareci nu funcționează în mod necesar pentru om.

Ceea ce mâncăm - în comparație cu cât de mult mâncam - este, de asemenea, un subiect fierbinte  și consumul de carne este adesea analizat. Un studiu care a urmărit aproape 100.000 de americani timp de cinci ani a constatat ca cei care nu mâncau carne au avut o probabilitate mai mica de a muri - din orice cauza - pe parcursul perioadei de studiu decât consumatorii de carne. Acest efect a fost vizibil mai ales la bărbați.

     Ceea ce este clar este ca dieta fără carne poate reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și chiar cancer.

Deci, putem spune cu încredere că evitarea cărnii va crește durata de viata? Raspunsul este „nu încă”.

• Problema cu longevitatea

Găsirea unei legături între două lucruri - cum ar fi consumul de carne și o moarte timpurie - nu înseamnă neapărat ca un lucru l-a cauzat pe celalalt. Cu alte cuvinte: corespondența nu este egala cu cauzalitatea. Poate părea că vegetarianismul și longevitatea sunt legate între ele dar alte variabile pot explica legătura. Ar putea fi faptul ca vegetarienii fac mai mult sport, fumează mai puțin și beau mai puțin alcool decât cei care consuma carne, de exemplu.

Ar trebui să evitam carnea pentru o viață lungă și sănătoasă? Cheia unei îmbătrâniri sănătoase se află probabil în controlul mediului nostru, inclusiv a ceea ce mâncăm. Din dovezile disponibile, este posibil ca o dieta fără carne să poată contribui la acest lucru și evitarea consumului de carne ar putea crește cu siguranță șansele de evitare a bolilor pe măsură ce îmbătrânești. Dar există cu siguranță si dovezi care sugereaza că acest lucru este posbil în tandem cu evitarea unor riscuri mai clare pentru longevitate, inclusiv fumatul.

CITEȘTE MAI MULTE PE: smartwoman.hotnews.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: