18
Joi, Apr

sursa foto: opiniatransilvana.ro

Eveniment

Poliția Română desfășoară o acțiune pe raza a 6 județe și în București, în cadrul căreia sunt efectuate 30 de percheziții la persoane și firme bănuite de crearea unui prejudiciu de 20 de milioane de lei, prin evaziune fiscală, cu mărfuri importate din China. 

Descinderile au loc în judeţele Arad, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj și Ilfov, dar și în municipiul București.

Sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar coordona o activitate infracțională, precum și sediile sau punctele de lucru ale unui număr de 13 societăți comerciale.

Polițiștii efectuează verificări financiar – contabile, împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2015-2017, persoanele vizate ar fi săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China: electronice și accesorii gsm, produse de uz casnic, jucării și îmbrăcăminte. Suspecții ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, facturi ce nu au la bază operațiuni reale, care ar fi fost derulate cu mai multe societăți comerciale de tip fantomă.

Conturile bancare ale acestor firme fantomă ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operațiuni de schimb valutar a banilor obținuți din vânzări și pentru transferul acestora către societăți din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operațiuni de import pentru mărfurile comercializate.

Prin activitatea infracțională, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 20.000.000 de lei.

În cauză, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, pentru audieri.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: