29
Vin, Mar

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Olympique Marseille - Atletico Madrid a fost marea finală a Europa League. Duelul care a desemnat câştigătoarea s-a încheiat, în urmă cu scurt timp, la Lyon.

Trofeul ajunge în Spania!

Olympique Marseille - Atletico Madrid 0 - 3. În minutul 21, la primul șut pe poartă, Antoine Griezmann a deschis scorul și, tot el, în repriza secundă, a mărit diferența pe tabelă în favoarea echipei sale. În minutul 89, spaniolii au închis tabela prin golul marcat de veteranul Gabi.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Pentru Atletico, aceasta este a cincea finală de cupă europeană disputată în ultimele nouă sezoane. Trupa de pe „Wanda Metropolitano” a câştigat Europa League în 2009 -2010 şi 2011-2012 şi a pierdut de două ori în ultimul act al UEFA Champions League (2013-2014 şi 2015-2016), de fiecare dată în faţa Realului.

Madridul are motive de bucurie. Pentru prima dată după 24 de ani, două echipe din acelaşi oraş joacă în finalele celor mai importante competiţii europene (Atletico şi Real). Milan şi Inter au reuşit această performanţă în 1994.

De partea cealaltă, aceasta este prima finală europeană pentru echipa de pe Velodrome, după 14 ani. Atunci, Valencia s-a impus cu 2-0, la Gothenburg. Didier Drogba s-a consolat cu titlul de golgheter al competiţiei (6 goluri).

Francezii au câştigat însă cel mai important titlu european, Liga Campionilor, în 1993. Marseille s-a impus în ultimul act în faţa Milanului, cu 1-0. OM mai disputase o finală (1991), pierdută la penalty-uri în faţa lui Steaua Roşie Belgrad.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: