29
Vin, Mar

sursa foto: bizlaw.md

Eveniment

UPDATE

După discuțiile dintre managerii spitalelor și reprezentanții Guvernului Dăncilă, care s-au încheiat în urmă cu scurt timp, s-a decis constituirea unei comisii formate din 12 persoane, manageri de spitale din țară și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, pentru a se identifica soluții în urma scăderilor salariale ale unora dintre angajații din spitale.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Oficiali ai guvernului se întâlnesc, la această oră, cu managerii spitalelor din țară, printre care se numără și șefi ai unităților sanitare din Brașov, pentru discuții pe tema salariilor din sistemul de sănătate. 

Premierul le-a solicitat, săptămâna trecută, miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor ca până la sfârşitul acestei săptămâni să identifice „problemele care apar în sistemul de sănătate”, pentru a putea fi găsite soluţii.

Totodată, celor trei miniștri li s-a cerut să aibă, astăzi, o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate soluţiile corespunzătoare. Dialogul a început în urmă cu scurt timp.

Încă de la finele săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a discutat cu managerii unităților sanitare, de asistență medico-socială și de servicii sociale din subordinea Consiliului Județean Brașov, pe tema situației tensionate survenite ca urmare a diminuării veniturilor unor categorii de personal. La finalul discuțiilor, Adrian Veștea a luat și primele măsuri.

„Am luat decizia ca toate neajunsurile cu care se confruntă spitalele și unitățile noastre de asistență socială să le strângem într-un memoriu pe care, prin intermediul Instituției Prefectului, să-l înaintăm Guvernului. De altfel, situația din Brașov nu este cu nimic diferită față de cea din celelalte județe. Este nevoie ca Guvernul să creeze o reglementare care să rezolve situația, având în vedere că actul managerial la toate aceste instituții este pus în dificultate. Din cauza acestor nemulțumiri, managerii nu mai au posibilitatea de a-și motiva personalul, de a crea o echipă și o armonie în activitatea de zi cu zi”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: