28
Joi, Mar

Eveniment

Atenție, șoferi! Din acest an vom avea noi reguli de circulație în municipiul Brașov.

Pentru a fluidiza traficul în zonele intens circulate din oraș, Primăria vrea să introducă sensuri giratorii, iar pe alte străzi se ia în calcul construirea unor pasaje supraterane sau subterane.

În total, municipalitatea intenționează să resistematizeze circulația în șase intersecții din municipiul Brașov. În trei dintre acestea soluția este de amenajare a unor sensuri giratorii. Este vorba despre intersecțiile străzilor Carpaților cu Muncii și Carpaților cu Zorilor, dar și cea dintre drumul de Poiană și strada care duce spre parcarea multietajată din Poiana Mică. 

Una dintre cele mai importante intersecții pentru noi este cea din zona Calea București - Zizinului - Toamnei. Ținând cont că, anul viitor, în apropiere se va amenaja un mare centru comercial, este esențial să aplicăm măsuri eficiente de fludizare și decongestionarea a traficului. Asta ne propunem să facem în toate intersecțiile aglomerate din municipiul Brașov”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În prezent se fac studii pentru a se alege varianta optimă de resistematizare a traficului la intersecțiile străzilor De Mijloc cu Stadionului, strada Lungă - Calea Făgărașului  - Stadionului și strada Buzești, peste calea ferată. Aici ar putea fi amenajate pasaje subterane sau supraterane.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: