24
Mie, Apr

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Mai mulţi turişti au fost surprinşi de viscol, sâmbătă după-amiază, în Masivul Bucegi, unde vizibilitatea este foarte redusă.

Ei au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, respectiv al celor de la staţia meteo de la Vârful Omu, informează Agerpres.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a precizat că doi turişti din Bucureşti au fost recuperaţi de salvatorii montani de pe Platoul Bucegi şi duşi la refugiul Salvamont. Cei doi nu au reuşit să înainteze din cauza viscolului şi a vizibilităţii foarte reduse.

Alţi doi turişti, respectiv un bărbat şi o femeie, au fost și ei surprinşi de vremea nefavorabilă pe munte. Ei au ajuns la staţia meteo de la Vârful Omu cu ajutorul angajaţilor acesteia. 

Aceştia din urmă vor sprijini alte două persoane aflate în dificultate pentru a ajunge la staţie, locul unde cei patru turişti vor petrece noaptea. 

Potrivit lui Haiduc, pe munte ninge viscolit, vizibilitatea este foarte scăzută, iar vântul bate în rafală cu viteze de 80 - 100 km/oră, notează stiripesurse.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: