28
Joi, Mar

Foto: Brașov TV

Eveniment

Viitorul energiei este ,,SMART’’.

Acesta este motto-ul celei de-a X-a ediții a Zilei Energiei care se va desfășura la Brașov. Dezvoltarea pieței de energie regenerabilă în România este principalul obiectiv al reprezentanților din acest domeniu. 

Energia regenerabilă reprezintă viitorul în țările europene și în România în următorii ani. Tranzacțiile de energie se vor putea face virtual cu ajutorul unor aplicații direct de la furnizorii de energie la consumatori. ,,România a luat un avânt puternic în baza legii 220 din anul 2008 în vederea dezvoltării energiei regenerabile. Din păcate, desele modificări de legislație au dus producătorii în situații critice. Foarte mulți dintre ei nu reușesc să-și comercializeze certificatele verzi, sunt în situații de insolvență și faliment'', a precizat Martin Moise, director Repom.

La cea de-a X-a ediție a Zilei Energiei vor lua parte reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului, asociatii, precum și experți din străinătate care își vor exprima opinia cu privire la piața energiei în România și în Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc în perioada 16-17 martie, la Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: