28
Joi, Mar

sursa foto: telegraf.ro

Eveniment

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ suspendă protestul anunţat pentru astăzi, în urma discuţiilor care au avut loc miercuri cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

Sindicaliştii din învăţământ au declarat, după pichetul de miercuri, că au primit promisiuni de la ministrul Muncii pentru rezolvarea a trei dintre problemele ridicate.

„Doamna ministru a acceptat ca trei din cele patru probleme ridicate să fie discutate. Este vorba de reîncadrare şi s-a angajat că va lua legătura cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Finanţelor să găsim o soluţie ca să poată regla toate salariile care acum prezintă anomalii, sunt salarii diferite. De asemenea, s-a angajat că va încerca să găsească o soluţie pentru regulamentul privind sporurile. Aceasta este o altă nemulţumire, iar atunci când se va discuta de Legea pensiilor o să se găsească o formulă astfel încât să apară un factor de corecţie cât mai mic, astfel încât profesorii cu probleme de sănătate care vor să se pensioneze înainte de împlinirea vârstei standard să nu fie penalizaţi aşa cum se întâmplă în prezent. Legat de grila salarizării, s-a spus că în acest moment nu există nicio variantă de a rediscuta grila pentru că sunt corelate domeniile ocupaţionale şi acest lucru nu mai poate fi discutat în acest moment”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor de miercuri de la Ministerul Muncii.

FSLI solicită Guvernului modificarea OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit.

De asemenea, sindicaliştii doresc renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1 la 12 între cel mai mic şi cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind poziţionat între 1,64 şi 2,76, în treimea inferioară a grilei de salarizare, precum şi a Legii cadru nr. 153/2017 referitoare la salarizarea bugetarilor.

În plus, F.S.L.I. solicită Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard, potrivit economica.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: