28
Joi, Mar

Eveniment

Braşovenii s-ar putea plimba în viitor pe promenada de pe strada Castanilor. Primăria vrea să schimbe aspectul străzii Castanilor si să descopere Canalul Timiş, care trece pe sub spaţiul verde de pe latura dinspre Colegiul Tehnic Transilvania.

Primăria Braşov ia în calcul chiar şi realizarea unui  mal în trepte  pentru Canalul Timiş, dar odată realizat conceptul de reamenajare a zonei, autoritățile locale vor estima valoarea investiţiei şi vor putea stabili detaliile proiectului, ţinând cont şi de faptul că în viitor se doreşte şi reamenajarea intersecţiei de la Ceasul Rău. „ S-a luat decizia de a se găsi soluțiile necesare pentru creșterea calității aerului în zonă. Una dintre soluții este inclusiv reamenajarea zonei ca zonă de promenadă ” a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Brașovenii care trec zilnic pe acolo spun că o reamenajare a zonei respective ar fi binevenită. Timişul a fost acoperit în anii comunismului, după ce devenise doar un canal de preluare a apelor industriale de la mai multe fabrici din oraş, pentru că mirosul emanat de acesta era insuportabil. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: