23
Mar, Apr

sursa foto: bloguldecalatorii.ro

Eveniment

Salvamontiștii au închis definitiv Strunga Dracului, un traseu de 180 de metri din traseul principal al Crestei Munților Făgăraș, din cauza căderilor de pietre.

Turiștii au la dispoziție o rută ocolitoare, prin județul Arges, care face legătura între Vârful Negoiu și Strunga Doamnei, potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, citat de Agerpres.
„Un lucru important pe care am reușit să-l facem anul trecut este legat de Strunga Dracului, un segment din traseul principal al Crestei Făgărașului, care face legătura între Vârful Negoiu și Lacul Călțun. Este vorba despre o porțiune foarte înclinată, un horn, care are aproximativ 180 de metri, înclinație de 70-80 de grade și în urma unor căderi de stânci, în urmă cu câțiva ani, am închis accesul pe acest traseu, încercând să asigurăm o siguranță mai mare turiștilor. Anul trecut am solicitat sprijinul Universității de Vest din Timișoara, care a realizat un studiu pentru a ne spune dacă prezintă siguranță, dacă putem deschide traficul turistic în această zonă sau nu. În urma evaluării respective s-a tras concluzia că (...) se pot produce, în orice moment, căderi de pietre, căderi care nu pot fi anticipate. În aceste condiții, Strunga Dracului se închide definitiv”, a explicat Adrian David, într-o conferință de presă.
Turiștii pot ajunge la Strunga Doamnei, ocolind Strunga Dracului, pe o potecă veche, marcată. Acest traseu de ocolire presupune o jumătate de oră în plus pentru turiști.
Strunga Dracului este o zona in care au avut loc numeroase accidente montane de-a lungul timpului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: